Grattis!!

Idag [fredag] fyller Tarja år, ni vet det där jämna......typ 20 två gånger *ler*

92238-299
Detta härliga kort tog jag på henne under vår trevliga miniträff i baren innan middagen på Scrapeventet i Helsingborg! Det är mitt ett fniss- anfall i fall ni undrar :-)

Stort grattis till dig!!
Hoppas din stora dag blir härlig!! ha det så skönt i Malmö!!
--------------------------------------------------------------
Idag gick jag in på Ticket när vi var en sväng på Frölunda torg jag och barnen, tänkte det kunde vara värt att kolla om det fanns nån billig restresa för mig och barnen, den veckan vi är ensamma då Mikael både jobbar och har jour hela veckan. Har kollat ett par veckor på nätet....
Jag fick världens överraskning- hon hittade ett kanonerbjudande till mig, så kanon att hon var tvungen att ringa sin chef för att kolla om det var sant!!
Så jag bokade direkt!!
En vecka på Mallorca- Alcudia, på ett bra och fint hotell med all- inclusive!! Super!! Mamma behöver inte laga mat eller fixa ens frukost på hela veckan!!
Så bra när man åker med barnen att det ingår:  frukost, lunch och middag varje dag samt mellanmål, frukt, snacks, glass och dricka [även alkohol hi hi] gratis när man vill!!
Inte blir det sämre av att det finns pool, är 200m till havet och 100m till centrum!!
Ja, så klart tog jag det erbjudandet direkt!!
Så nästa söndag åker vi :-) fattar inte att det är sant! Fick hjärtklappning när jag skulle berätta för barnen som blev såååå glada!!
Dom är ju så goa när man är med dom själv- då blir det liksom en annan sak....Hampus sa med myndig röst: jag hjälper dig mamma, jag tar den stora väskan. Han sa också till Erica, - du nu får vi kolla ibland så inte mamma känner sig ensam, och vi måste vara snälla och inte bråka!  Erica sa vuxet till sin lillebror: vi måste hålla ihop du och jag så inte nån kommer bort! Vi är bästa vänner hela veckan, ok!?
Det ska bli helt fantastiskt härligt!!
Känner att jag är värd detta nu efter den här hemska vintern- våren.....jag har inte haft det så roligt.....
Så avkoppling på en strand med ett härligt hav, god mat och dryck, glada sandiga barn, och ja, kanske ett par böcker känns som den bästa medicinen just nu!! Ladda batterierna liksom.... bara drygt en vecka kvar!!! WOW!!! Se här bara:
92238-298
Stranden är en och en halv mil lång!!!
Med detta härliga vatten......
--------------------
Nä nu måste jag lägga mig, ska ju jobba heeela helgen!!!
Ha en härlig helg blogg vänner!

Projekt home-make-over

Nu börjar vi äntligen komma igång! Idag tillbringade jag och Erica några roliga timmar på Ikea. Vi fick planerat hela hennes rum! Hon vet precis hur hon vill ha det! Känns jättekul att göra detta tillsammans, nästan som att göra till sig själv :-)
Det ska vara natur färger med visst avbryt i rött! Jättesnyggt blir det tror jag!
Vi fick till en ny säng, en dagbädd eftersom hon så gärna vill ha en soffa i rummet och hur det än är så får det inte plats hur mycket som helst...
En rislampa till bordet för att den var snygg och en i samma fast golv-varianten, för att den var mysig!
En röd stor golvkudde blev det med och en skrivbords-stol.
I ett par års tid har hon tjatat om mitt gamla sminkbord som står på vinden, vi gjorde en kompromiss när vi i förra veckan spanade i  kataloger och fick syn på Ikeas toalettbord! Vilken praktisk möbel, nästan 2 meter långt och 45 i bredd, blir perfekt då vi inte behöver ha skrivbord med, utan bara detta. Inte heller nåt dumt lock som ska fällas upp så man inte kan ha saker framme.... utan en hel låda under hela bordet med plats för en massa prylar!
Så klart var det så populärt att det var slut i alla färger/material och de visste inte när det skulle komma in igen eller ens om.... Men vi hade sån tur!! Vi gick och kikade ändå, och kan ni tänka er, där längst in stod ett kvar! Dessutom i den färg hon helst ville ha!!! Det var ju meningen att hon skulle ha det då! I ljust trä- typ björk.
Ni skulle bara ha sett oss när vi skulle få in allt detta i bilen OCH få plats själva....hi hi, undrar vad folk runt om tänkte när dom såg......Erica i framsätet i fosterställning, jag satt i ratten och körde och Ericas stackars kompis trängde vi in bland kartongerna på en halv sittplats där bak :-)
Imorgon bär det av till Hornbach för inköp av golv till samma rum samt klinkers till hallen, ÄNTLIGEN!!! Har väntat på det i flera år!!
Så nu ska här fotas före bilder- under tiden bilder och sen förhoppningsvis efter bilder så småningom :-)
---------------------------------------
Imorgon skulle min pappa fyllt 57 år, så det är lite vemodigt nu känner jag... ibland är det extra påtagligt speciellt födelsedagar och annat man firar, han var alltid så noga med det. Midsommar kändes också konstigt, vi var ju i husvagnen och hade det inte varit för pappa tror jag ärligt talat inte vi ens hade ägt någon...det var ju pappas grej det här med att campa. Första sommaren vi provade på riktigt hade vi lånat hans husbil just på samma camping.
Samtidigt känns det bra att vi gör det för jag vet att han hade tyckt det var bra! Just vad som skulle kännas rätt och bra för honom blir på nåt sätt viktigare nu .... Som att renovera huset, det vet jag att han pratat om länge, så jag är glad att jag nånstans glädjer honom och vet att han vet...
---------------------------------------
Hej på er, var rädda om er!!
Kram kram 

Du ska inte tro det blir sommar...

...ifall inte nån sätter fart!
Det kan man väl säga att denna helgen bjöd på, fart alltså!! Först regn i massor sen supersol!! Det får väl sommaren att känna sig välkommen.
Vi var ju i Varberg hela helgen och bortsett från själva dagen D så har vi haft kanonväder! Barnen har badat, vi har grillat och det har blivit en och annan glass [läs öl :-)].
Lite bilder från helgen:
image294
Så här såg det ut hos oss vid midsommarstången!
Vi hade den stora glädjen att kunna skjuta på hela firandet till dagen efter!!
-----
image295
Fast så klart åt vi vår midsommar mat på rätt dag ändå....
-------------
image296
En hel del badande blev det under dessa dagar!
-------------------
image297
Sist men inte minst lite bilder från den obligatoriska minigolfen!
----------------------
På återseende!

Glad midsommar!

Nu är det dags för midsommar igen!!
Trevligt med 3 hela lediga dagar bara familjen! Vi åker så klart till Apelviken. Har hört att det ska bli dåligt väder....men det ÄR väl midsommar det va!?
92238-293
Hoppas ni får en trevlig midsommar!!
Kram kram

Kvällsöppet med Elsie!

Ja, inte för att HON kommer...men hennes serie love Elsie finns på plats när vi firar 1 år på Arkivet  [20:e juni öppnade Tarja butiken för 1 år sen], så på onsdag  20:e juni har vi kvällsöppet till kl 20, med 20 % på allt i butiken!
Det kommer även att finnas lite annat kul mellan 17-20!
Välkomna!!

Här är en Lo gjord i serien Betty:
92238-291
Foton från första helgen i juni, då vi tog med kusinerna till Apelviken. 
-----------------------
Då ses vi på onsdag :-)

Jobbarhelg!

Huset är alldeles tyst....jag har en kväll bara för mig själv! Familjen är i Varberg och njuter av smatter på husvagnstaket, godis och filmer i massor :-)
Jag jobbar hela helgen så jag har huset för mig själv!
Idag var vi 2 på jobbet (brukar vara ensamma annars), så jag fick chansen att assistera doktorn vid en kompicerad underarmsfraktur. Liknande den som Erica hade fast lite värre då... Wow, så kul!! Jag älskar verkligen det! Ja, Annika du vet vad jag menar!!!
Det är inte ofta vi har möjlighet nu för tiden, så man får passa på!
------------------
Har pärlat ett par halsband på beställning, nu när jag hade både fredag och lördags kvällen ledig utan familjen.
        
------------------------
Suttit vid datorn och fixat lite med korten har jag också hunnit! Städa en del och tvätten är tagen...det är inte klokt vad man hinner när man är själv :-)
---
Nä nu ska jag sätta igång med projekt Elsie.....
Kram till alla mina vänner i regnrusket

Skolavslutning

Så var det då äntligen dags för den årliga skolavslutningen!
Tänk att det redan har gått ett år!!
Nu ska Hampus börja 3:an, som tur är får han behålla Ylva! En så fantastisk lärare som vet hur det är att ha en grabb i den åldern....
Erica börjar i 5:an!! Wow, snart tonåring, och det märks *ler*.
Här är ett morgonfoto från dagen D:
92238-282
Det är mammas änglar det!!!
------------------------------
Så klart blev det många fina sånger i aulan som sig brukar lite klassmys i salen, fröken Ylva hade skrivit några fina rader om varje barn och fäst dem på en ros:
92238-285
--------
Så klart att det blir jordgubbstårta på avslutningen, vi gjorde våran i husvagne av härligt sommarvarma svenska jordgubbar:
92238-284
Så klart att man måste fota dom innan dom hamnar i magen :-)
Så här blev tårtan
92238-283
------------------------
Kommer mer i dagarna, nu ska jag hoppa i säng. Jobbar hela helgen jag...Mikael och barnen åker till Varberg och jag , jag stannar hemma och jobbar jag!!
Hej så länge!

Sommarvärme!

Tänk att jag suttit inne HELA helgen!  *ler*. Så knäppt va!?
Jag var ju bjuden till
Annika i lördags, tack snälla du för att vi fick komma! Det var en helt fantastisk dag!
Vi kände oss som spädbarn som fick mat var 4:e timma, vi var ju där redan kl. 10 och var inte hemma förrän halv 2 på natten, så ni fattar så mycket vi ätit!!
Varmt som tusan, men gissa om hon är smart som har Scrapperiet i källaren...där var det svalare! Så det blev några turer dit ner!! 
Tack Elisabeth för att jag fick åka med dig!!! Och tack för de fina blommorna! Tack ALLA för det trevliga sällskapet!Erica och Tina Tusen tack för många goa skratt :-)
----------------------------------------------
Sen var det ju paper- dolls final på söndagen där gick en dag till... Fick gjort 7 Lo´s under helgen!! Är riktigt stolt över mig själv faktiskt! Här är några av dom:
92238-276
92238-275
92238-278
Dessa 3 är med papper från Arkivet!!
Badgroda, är papper från cloud 9- fiskars, svårt att se på skärmen med det är så härligt blankt å glittrigt på sina ställen....döfräckt! Samma den sista, det gröna- samma märke. Studentlo´n är Theresa- pysselgummans egen designade papper.
--------------------------
Lite andra blev det med. Jag satt bredvid Åsa, har alltid varit impad av hennes närbilds lo´s....
Så Åsa, tack för inspirationen...igen... Har inte hunnit få till texten ännu....
92238-277
------------------------------
Här kommer söndagens:
92238-279
Efter SWE- skissen.
--------------
92238-280
Vi fick en utmaning av Karin på lördagen: gör ett kort av spillet från din färdiga lo...med en gång...så det hade vi som utmaning på paperdolls. Tack Karin, jättebra tips till allt spill man samlar på sig! Här ovan är lo´n, här nedan kommer kortet:
92238-281
Ja det var en massa nytt att visa!!! Tog en stund vid datorn och scannern.....
Nu ska jag scrappa färdigt min blomma till Arkivets make´n take imorgon eftermiddag!
Vi firar ju Arkivets födelsedag HELA juni månad :-) Den som ändå firades så länge *ler*
Kram kram

Veckan som gått

Så är det redan fredag! Det är ju otroligt! Jag fick stanna kvar i onsdags och jobba över ända till kvällen, när alla var lediga! Tog istället ledigt igår. Hade tänkt mig att göra en massa saker, men jösses jag var helt matt hela dan! Varmt så det knappt gick att gå ut! Fast jag tänker inte klaga jag älskar när det är varmt fast då helst vid havet...
På vår altan har det visst kommit en pool istället! Se här så skönt:
92238-274
Detta var torsdag kväll! Så härligt!
---------------------
Jag orkade i alla fall ta mig till Arkivet...den nya serien som allas vår Elsie Flannigan designat hade kommit!!! Se
här så fina. Alla finns inte upplagda men en del...får ta med mig min hög till Annika imorgon. Vi är ett gäng som ska dit på scraptillställning!! Vi är nog inte riktigt kloka ...det ska bli VARMT!! Men man kan pausa och sätta sig i solen!
---------------------
Det har hunnits med klassens brännboll i Ericas klass i samband med föräldramöte. I tisdags såg det ut ungefär så här:
92238-27392238-272
Det blev en tävling föräldrar mot barn först, sen en ny match med blandade lag!
Och så fika så klart!
Nu ska jag hoppa in i duschen, Anna- karin kommer snart hit, vi ska grilla och dricka vin...prata en massa skvaller!! Det var ett tags sen vi träffades "på riktigt".
Hej så länge! Ha en solig helg!!

sommar!!

Vilken helg det har varit!!
Helt underbart väder, bara det räcker ju för att man ska bli lycklig!
Helgen började med after work på
Arkivet...

Några bilder i alla fall:-)
Det var en otroligt rolig och lyckad kväll! Vi har fått många mail som tyder på att de som var där gärna kommer tillbaka :-) Demos, utlottningar och gott tilltugg med dryck! Kan det bli bättre för ett gäng tjejer!?
------------------------------------------
  På lördag morgon tog jag med mig Erica å kusinerna och vi satte fart till husvagnen. Framme i Varberg var det som det brukar- varmare än hemma...hi hi hi.

Kusiner med spänd förväntan på en härlig helg!
image269

Ni ser att Erica äntligen blivit av med sitt gips!!! En lycklig tjej...fast det var jobbigt för henne, dels svimmade hon när Dr. Tina kom och skulle prata och känna...stackars min lilla tös, doktorn berättade att det var jättevanligt! Obehaget att inte ha kontroll över armen, inga muskler finns ju kvar...så lite rädd är hon, ingen "ser" ju heller att hon har ont, inte kan röra på den,  och är rädd! 
  Tjejerna försvann ur sikte så for vi parkerat bilen, Erica var så ivrig att visa allt..överallt!

image270

Här är på söndagen...över 4 timmars bad blev det...gissa vilken färg vi har nu...
image271
Felicia, Erica och Nikolina, i en av sina bad- lekar :-)

Nej nu måste jag skynda mig i säng, börjar 7 imorgon :-)
Hej hej

Sommarlov!

Nu är min 5:e termin avslutad! Så skönt att "bara" behöva tänka på jobb ända fram till augusti!
Då börjar jag med min uppsats, sen därefter är det bsrs en praktik kvar sen är jag klar!! Känns helt overkligt att jag verkligen gjort detta! Och snart är klar!
När jag kom hem efter sista examinationen i onsdags stod det en härlig sommarbukett på köksbordet till mig! Tack älskling!!! 

image265

Nu ska jag och Erica åka till Varberg med tjejkusinerna, gissa om det bli pyssel igen :-)
-------------------
Igår kväll hade vi afterwork på
Arkivet! Så kul! Tack alla entusiastiska tjejer för en hrlig kväll!!
Blder och annat kommer en annan dag...
-------------------
Ha en trevlig helg!
Kram kram