Projekt home-make-over

Nu börjar vi äntligen komma igång! Idag tillbringade jag och Erica några roliga timmar på Ikea. Vi fick planerat hela hennes rum! Hon vet precis hur hon vill ha det! Känns jättekul att göra detta tillsammans, nästan som att göra till sig själv :-)
Det ska vara natur färger med visst avbryt i rött! Jättesnyggt blir det tror jag!
Vi fick till en ny säng, en dagbädd eftersom hon så gärna vill ha en soffa i rummet och hur det än är så får det inte plats hur mycket som helst...
En rislampa till bordet för att den var snygg och en i samma fast golv-varianten, för att den var mysig!
En röd stor golvkudde blev det med och en skrivbords-stol.
I ett par års tid har hon tjatat om mitt gamla sminkbord som står på vinden, vi gjorde en kompromiss när vi i förra veckan spanade i  kataloger och fick syn på Ikeas toalettbord! Vilken praktisk möbel, nästan 2 meter långt och 45 i bredd, blir perfekt då vi inte behöver ha skrivbord med, utan bara detta. Inte heller nåt dumt lock som ska fällas upp så man inte kan ha saker framme.... utan en hel låda under hela bordet med plats för en massa prylar!
Så klart var det så populärt att det var slut i alla färger/material och de visste inte när det skulle komma in igen eller ens om.... Men vi hade sån tur!! Vi gick och kikade ändå, och kan ni tänka er, där längst in stod ett kvar! Dessutom i den färg hon helst ville ha!!! Det var ju meningen att hon skulle ha det då! I ljust trä- typ björk.
Ni skulle bara ha sett oss när vi skulle få in allt detta i bilen OCH få plats själva....hi hi, undrar vad folk runt om tänkte när dom såg......Erica i framsätet i fosterställning, jag satt i ratten och körde och Ericas stackars kompis trängde vi in bland kartongerna på en halv sittplats där bak :-)
Imorgon bär det av till Hornbach för inköp av golv till samma rum samt klinkers till hallen, ÄNTLIGEN!!! Har väntat på det i flera år!!
Så nu ska här fotas före bilder- under tiden bilder och sen förhoppningsvis efter bilder så småningom :-)
---------------------------------------
Imorgon skulle min pappa fyllt 57 år, så det är lite vemodigt nu känner jag... ibland är det extra påtagligt speciellt födelsedagar och annat man firar, han var alltid så noga med det. Midsommar kändes också konstigt, vi var ju i husvagnen och hade det inte varit för pappa tror jag ärligt talat inte vi ens hade ägt någon...det var ju pappas grej det här med att campa. Första sommaren vi provade på riktigt hade vi lånat hans husbil just på samma camping.
Samtidigt känns det bra att vi gör det för jag vet att han hade tyckt det var bra! Just vad som skulle kännas rätt och bra för honom blir på nåt sätt viktigare nu .... Som att renovera huset, det vet jag att han pratat om länge, så jag är glad att jag nånstans glädjer honom och vet att han vet...
---------------------------------------
Hej på er, var rädda om er!!
Kram kram 

Kommentarer
Postat av: Maria

Spännande att fixa till i rum & hall! Alltid kul med nytt & fräscht =) Förstår attt det känns konstigt med din pappas födelsedag.. Men ändå skönt att ni gör saker han hade gillat! Känns ju alltid bra! Ha det gott, kram Maria

Postat av: elisabethp

Så roligt att fixa till hemma!!Kul för erika med nytt rum!!
Tänker på dej idag,och din pappa.Kram på dej!!!

2007-06-27 @ 09:19:08
URL: http://www.elisabethp.blogg.se
Postat av: Malin

förstår att det känns tungt... men skönt att du på något sätt har hans medgivande till det du gör... inte för att det behövs men för att det känns bra!
kul med Ericas rum, hon kommer säkert att få det jättefint. ska bli kul att se bilder

2007-06-27 @ 12:56:19
URL: http://mallafors.blogg.se
Postat av: nancy

Å vad kul att få göra om lite hemma ,JAG vill oxå ändra om här hemma :)
Vet hur de känns när någon som alltid har funnits vid en som man annars hade firat inte riktigt går att fira.Bara att kämpa på han finns ju alltid i ditt hjärta.
kram Nancy

2007-06-27 @ 20:26:19
URL: http://pinknanc.blogg.se
Postat av: Linda B

underbart att få fixa ordning lite hemma,det e alltid kul speciellt när man väntat länge på det.Ja försår att det kommer upp en massa tankar kring din pappa,men skönt att göra ngt han har velat å tycker om :)
kram på dig

2007-06-27 @ 21:42:36
Postat av: Anneli

Ser fram emot: före, under-tiden och efterbilder!! Härligt att få renoverat och fräschat till lite!!
Förstår att det känns extra tungt ang. din pappa. Födelsedagar och vissa helgdagar blir ju extra tunga. Tror att han sitter där uppe stolt och ler över allt du åstadkommer!
krAM Anneli

2007-06-28 @ 10:19:13
URL: http://anneli68a.blogg.se
Postat av: Zara

Kul att fixa och dona och göra nytt hemma.
Jag förstår att du saknar din pappa lite extra mycket så här, det gör jag ibland också...
Kram

2007-06-28 @ 10:50:56
URL: http://zaras.blogsome.com/
Postat av: Annika

Måste vara tungt med tanke på din pappas födelsedag...visst är det kul med förnyelse och planering.Lycka till med Erikarummet & hallen.Kram Annika

2007-06-28 @ 12:51:00
URL: http://mellbina68a.blogg.se
Postat av: Georgmariann

I want to say - thank you for this!

2009-08-20 @ 10:14:20
URL: http://georgmariann.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback